Adatvédelmi tájékoztató

Adatvédelmi tájékoztató

A PISZTACIAWEBARUHAZ.HU ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓJA 2018.

BEVEZETÉS

A jelen adatvédelmi és adatkezelési tájékoztató (a továbbiakban: „Tájékoztató”) a NOOSTI Korlátolt Felelősségű Társaság (székhely: 1194 Budapest, Pozsony u. 119. a cégjegyzékszáma Cg: 01- 09-880331, adószáma: 13928308-2-43; (a továbbiakban: „Társaság”) által üzemeltetett www.pisztaciawebaruhaz.hu webáruházban (a továbbiakban: „webáruház”) elérhető termékek csomagküldő-kiskereskedelem (’házhozszállítás’) útján történő megrendelése során a Társaság rendelkezésére bocsátott személyes adatok kezelésével kapcsolatos jogokat és kötelezettségeket, illetve egyéb lényeges rendelkezéseket tartalmazza.

A Honlapra feltöltött személyes adatok kezelése és gyűjtése az Európai Unió közvetlenül hatályos jogszabályai, valamint a hatályos magyar jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően történik. A személyes adatok kezelésének vonatkozásában különösen az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: „Információs törvény”), az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs forradalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény, továbbá a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság ajánlásai és az általa kialakított adatvédelmi gyakorlat az irányadó.

A Társaság adatvédelmi nyilvántartási azonosítója:

Webáruház üzemeltetéséhez kapcsolódó adatbázis kezeléséhez:  NAIH-66884/2013

Hírlevél küldéséhez kapcsolódó adatbázis kezeléséhez: NAIH-66885/2013

A Társaság a kapott személyes adatokat bizalmasan kezeli és a biztonságos adatkezelést elősegítő minden intézkedést megtesz. A Társaság adatvédelmi felelőse Jókai Oszkárné, aki az info@noosti.hu címen érhető el.

ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK

Az alábbi értelmező rendelkezések az Információs törvény alapján kerültek meghatározásra:

  1. személyes adat: az érintettel (’felhasználó’) kapcsolatba hozható adat - különösen a felhasználó neve, azonosító jele, valamint egy vagy több fizikai, fiziológiai, mentális, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára jellemző ismeret -, valamint az adatból levonható, a felhasználóra vonatkozó következtetés, amely nem minősül közérdekű, vagy közérdekből nyilvános adatnak. Személyes adatnak minősül többek között a név, a lakcím, és az e-mail cím.
  2. hozzájárulás: a felhasználó akaratának önkéntes és határozott kinyilvánítása, amely megfelelő tájékoztatáson alapul, és amellyel félreérthetetlen beleegyezését adja a rá vonatkozó személyes adatok – teljes körű vagy egyes műveletekre kiterjedő – kezeléséhez.
  3. tiltakozás: a felhasználó nyilatkozata, amellyel személyes adatainak kezelését kifogásolja és az adatkezelés megszűntetését, illetve a kezelt adatok törlését kéri.
  4. adatkezelő: az a természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiséggel rendelkező társaság, aki vagy amely önállóan vagy másokkal együtt az adatok kezelésének célját meghatározza, az adatkezelésre (beleértve a felhasznált eszközt) vonatkozó döntéseket meghozza és végrehajtja, vagy az általa megbízott adatfeldolgozóval végrehajtatja.
  5. adatkezelés: az alkalmazott eljárástól függetlenül az adatokon végzett bármely művelet vagy műveletek összessége, így különösen gyűjtése, felvétele, rögzítése, rendszerezése, tárolása, megváltoztatása, felhasználása, lekérdezése, továbbítása, nyilvánosságra hozatala, összehangolása vagy összekapcsolása, zárolása, törlése és megsemmisítése, valamint az adatok további felhasználásának megakadályozása, fénykép-, hang- vagy képfelvétel készítése, valamint a személy azonosítására alkalmas fizikai jellemzők rögzítése. A fentiek alapján a Társaság az adatkezelője minden olyan adatnak, amely személyes adatnak minősül és a Társaság bármelyik webáruházában történő regisztráció során feltöltésre kerül.
  6. adattovábbítás: a Személyes adatok meghatározott harmadik személy számára hozzáférhetővé tétele.
  7. Felhasználó: az a természetes személy, aki a Társaság webáruházának bármelyikén regisztrál vagy rendelést rögzít.

AZ ADATKEZELÉS ALAPELVEI

Személyes adatokat használni csak meghatározott célból, jogok gyakorlása és kötelezettségek teljesítése érdekében lehet. Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie ennek a célnak. A Társaság a rögzített személyes adatokat a szolgáltatás nyújtása érdekében kezeli. A Társaság kizárólag olyan személyes adatot kezel, amelynek rögzítése szükséges ahhoz, hogy a webáruházon keresztül elérhető szolgáltatást a felhasználó igénybe vehesse és a Társaság azt szerződésszerűen teljesíthesse. A webáruház bárki által meglátogatható. A látogatókra vonatkozóan a Társaság nem gyűjt, vagy kezel adatot. A webáruházon keresztül elérhető szolgáltatás (megrendelés) regisztrációval, illetve regisztráció nélkül is elérhető. A regisztráció illetve a regisztráció nélküli rendelések során a Társaság az alábbi személyes adatokat kéri megadni, melyeket az Adatkezelő kezel.

  • Név
  • Szállítási cím
  • Telefonszám
  • E-mail cím
  • Számlázási adatok (név, cím)

Személyes adat vagy törvény alapján, vagy akkor kezelhető, ha ahhoz a felhasználó hozzájárul. Ennek megfelelően a webáruházba történő regisztráció vagy rendelés rögzítése során a fenti adatok megadásával és a szolgáltatás igénybevételének megkezdésével a felhasználó kifejezetten hozzájárul (i) a személyes adatainak az alábbi, az "adatkezelés célja" bekezdésben meghatározott célokra történő felhasználásához és kezeléséhez; valamint (ii) az adatok Társaság által, a jelen Tájékoztatóban meghatározott feltételek szerinti tárolásához; továbbá hogy (iii) a Társaság a regisztrált felhasználónak - amennyiben a regisztrált felhasználó azt külön igényelte – hírlevelet, SMS-t küldjön közvetlenül a felhasználó e-mail címére, telefonszámára.

A Társaság a weboldal folyamatos és megfelelő működőképességének biztosítása, a megrendelések teljesítése, illetve egyéb, a webáruházi szolgáltatások biztosításához szorosan kapcsolódó tevékenységek elvégzése céljából adatfeldolgozót vehet igénybe.

A társaság által szerződés alapján igénybe vett Adatfeldolgozók megnevezése:

  • ShopRenter.hu Kft. (székhely: 4028 Debrecen, Kassai út 129., cégjegyzékszáma: 09-09-020636; adószáma: 23174108-2-09, elérhetősége: E-mail: info@shoprenter.hu).
  • SPRINTER Futárszolgálat Kft. (székhely: 1097 Budapest, Táblás utca 39.cégjegyzékszáma: 01-09-660447, adószáma: 12263840-2-43, elérhetősége: www.sprinter.hu)
  • DPD Hungária Kft. (székhelye: 1158 Budapest, Késmárk u. 14/B, cégjegyzékszáma: 01-09-888141, adószáma: 13034283-2-42, elérhetősége: E-mail: dpd@dpd.hu)

ADATKEZELÉS CÉLJA

A felhasználók azonosítása és a webáruházon keresztül igénybevett szolgáltatás teljesítése a Társaság által, az ahhoz szükséges kapcsolatfelvétel, a felhasználó és a Társaság között megkötésre került szerződésből eredő jogok gyakorlása és kötelezettségek teljesítése, regisztrált felhasználók részére hírlevél, illetve telefonszámukra SMS küldése. Az adatkezelés időtartama: az adatkezelés céljának megvalósulásáig, törvényben meghatározott egyéb időpontig. Az adatkezelés jogalapja: az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. §.

A felhasználó, amennyiben hozzájárult ahhoz, hogy e-mail címére hírlevelet küldjön a Társaság, a hozzájárulását bármikor ingyenesen, korlátozástól és indokolástól mentesen visszavonhatja a hírlevél alján található „leiratkozom” gombbal, vagy a vevőszolgálat info@noosti.hu e-mail címére küldött elektronikus levéllel, vagy a Társaságnak címzett és a Társaság székhelyére postai úton eljuttatott nyilatkozattal is.

ADATTOVÁBBÍTÁS, ADATFELDOLGOZÁS

A megadott személyes adatokat a Társaság a felhasználó előzetes hozzájárulása nélkül harmadik félnek – kivéve az adatkezelés céljának megvalósítása érdekében szükséges mértékben szállító vagy futár alvállalkozó részére - semmilyen módon nem adja tovább azon esetek kivételével, amikor az adatok továbbítására a Társaság jogszabályi előírásnál fogva köteles. A Szolgáltatás teljesítése érdekébe a Társaság a felhasználónak a következő adatait bocsátja esetlegesen a szállító vagy futár alvállalkozó rendelkezésére:

  • Név
  • Szállítási cím
  • Telefonos és e-mail elérhetőség (amennyiben ez a kiszállításhoz szükséges)

A Társaság a kezelt személyes adatok feldolgozására adatfeldolgozói szolgáltatást vehet igénybe. Az adatfeldolgozó szolgáltatása során köteles betartani a jelen Tájékoztató, a hatályos vonatkozó jogszabályok, továbbá a Társasággal fennálló jogviszonyát szabályozó szerződés rendelkezéseit. A Társaság által kezelt személyes adatokra vonatkozóan adattovábbítás nem történik.

NÉVTELEN ADATOK ÉS "COOKIE"-K

A Társaság a webáruházból többségében névtelen információkat gyűjt be, mint például a keresések. Amikor a látogató meglátogatja a webáruházat, a Társaság nem gyűjt be semmilyen személyes adatot, amíg a látogató erre felhatalmazást nem ad. A Társaság feldolgozza a névtelen információkat, annak érdekében, hogy az oldal tartalmát tökéletesíthesse, javíthassa. Ennek során a Társaság beépíthet úgynevezett "cookie"-kat, amelyek összegyűjtik a látogató első szintű domain nevét, valamint a hozzáférés dátumát és időpontját. A "cookie"-k önmagukban nem használhatók a látogató azonosságának feltárására. A "cookie" egy olyan fájl, amely a látogató böngésző programjára kerül megküldésre, és a számítógép merev-lemeze tárolja. A "cookie"-k nem rongálják a látogató számítógépét. A böngésző programot be lehet úgy állítani, hogy jelezzen, ha "cookie" érkezik, és ilyen módon a látogató eldöntheti, hogy elfogadja-e az adott "cookie"-t vagy sem.

HÍRLEVÉL

Az adatkezelés célja: gazdasági reklámot is tartalmazó e-mail hírlevelek küldése az érdeklődők részére, tájékoztatás az aktuális információkról, akciókról, direktmarketing tartalmú megkeresések, személyre szóló ajánlatok készítése, kapcsolattartás, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, új funkciókról.

Társaság nem küld kéretlen reklámüzenetet, és a felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Társaság minden – a reklámüzenetek küldéséhez szükséges – személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Eker. tv. 13/A. §-a és a Grt. 6. § (5) bekezdése.

A kezelt adatok köre: a feliratkozás dátuma, időpontja, név, e-mail cím, és a direktmarketing célú megkereséshez adott hozzájárulás.

Az adatkezelés időtartama: a felhasználó hozzájárulásának visszavonásáig, de legfeljebb a felhasználó utolsó adatfrissítésétől számított 10 évig.

A feliratkozással a felhasználó hozzájárulását adja, hogy a Noosti Kft., mint adatkezelő, mint adatfeldolgozó a személyes adatait tárolja és kezelje. Bármikor kérhető az adatok módosítása, törlése, és az információ azok felhasználásáról. Ehhez használható a minden hírlevél végén megtalálható link vagy e-mail útján az info@noosti.hu cím.

Az adatkezelés nyilvántartási száma: NAIH-66885/2013

JOGORVOSLATI JOG

A felhasználó tájékoztatást kérhet személyes adatai kezeléséről, valamint kérheti személyes adatainak helyesbítését, illetve - a jogszabályban elrendelt adatkezelések kivételével - azok törlését, vagy módosítását bármikor kérheti  a Társaságnak küldött elektronikus levéllel az info@noosti.hu címen, vagy a Társaság részére eljuttatott levéllel postai úton a 1194 Budapest, Pozsony u. 119. címen.

A felhasználó kérelmére a Társaság tájékoztatást ad az általa kezelt, illetőleg az általa esetlegesen megbízott adatfeldolgozó által feldolgozott adatairól, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, az adatfeldolgozó nevéről, címéről (székhelyéről) és az adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, továbbá arról, hogy mely személyek és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat. A Társaság mint adatkezelő a kérelem kézhezvételétől számított legrövidebb időn belül, de legkésőbb 30 naptári napon belül írásban, közérthető formában adja meg a tájékoztatást. A tájékoztatás ingyenes, amennyiben a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos területre vonatkozó tájékoztatási kérelmet a Társasághoz még nem nyújtott be. Egyéb esetekben a Társaság költségtérítést állapíthat meg.

A Társaság a személyes adatot haladéktalanul törli, amennyiben (i) azt a regisztrált felhasználó írásban jelzi a vevőszolgálat info@noosti.hu e-mail címére küldött elektronikus levéllel, vagy a Társaságnak címzett és a Társaság székhelyére postai úton eljuttatott nyilatkozattal;(ii) ha kezelése jogellenes, (iii) az adatkezelés célja megszűnt, vagy (iv) az adatok tárolásának törvényben meghatározott határideje lejárt, azt a bíróság vagy az Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte.

A Társaság a helyesbítésről és a törlésről az érintett felhasználót e-mailen értesíti azzal, hogy amennyiben az adatkezelés céljára való tekintettel az érintett felhasználó jogos érdekét nem sérti, a Társaság az értesítést mellőzheti. A felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen, ha a személyes adatok kezelése kizárólag az adatkezelő jogának vagy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve, ha az adatkezelést törvény rendelte el; a személyes adat felhasználása közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik; a tiltakozás jogának gyakorlását egyébként törvény lehetővé teszi.

A Társaság - az adatkezelés egyidejű felfüggesztésével - a tiltakozás megtételét követően haladéktalanul, de legkésőbb 15 naptári nap alatt megvizsgálja, és annak eredményéről a felhasználót írásban tájékoztatja. Amennyiben a tiltakozás indokolt, a Társaság az adatkezelést megszünteti. Amennyiben az érintett felhasználó a Társaság döntésével nem ért egyet, az ellen - annak közlésétől számított 30 naptári napon belül - bírósághoz vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., honlap: http://www.naih.hu) fordulhat. Amennyiben a felhasználó megsérti a Társaság Általános Szerződési Feltételeit, a Társaság, mint szolgáltató jogosult törölni a felhasználó adatait. A Társaság az érintett felhasználó adatát nem törölheti, ha az adatkezelést törvény rendelte el. Az érintett felhasználó a jogainak megsértése esetén az adatkezelő ellen bírósághoz fordulhat. A bíróság az ügyben soron kívül jár el.

A Társaság fenntartja magának a jogot a Tájékoztató, illetőleg az Európai Unió vagy a magyarországi jogszabályok változásai esetén a Tájékoztató megfelelő módosítására. Jelen Tájékoztató 2018.május 25. napján lép hatályba és hatálya kiterjed valamennyi felhasználóra. A felhasználók kötelezettséget vállalnak a jelen Tájékoztató betartására.

Kérjük, hogy csak akkor regisztráljon a webáruházunkba amennyiben egyetért a fentiekkel. Amennyiben az adatvédelemmel, Tájékoztatónkkal kapcsolatban bármilyen további kérdése lenne, úgy kérjük, írja meg azt az info@noosti.hu e-mail címre.


Az információk tulajdonjoga
Kijelentjük, hogy az NOOSTI Kft. birtokolja az oldalainkon látható információkat. A www.pisztaciawebaruhaz.hu oldalainak tartalmát és a kialakítását nemzetközi és magyar törvények védik. Tilos továbbá a tőlünk származó információk, cikkek árusítása, bármilyen formában történő megváltoztatása és ismételt megjelentetése. A megjelent anyaggal kapcsolatos minden további jogunkat fenntartjuk, és szükség esetén akár bírósági úton is érvényesítjük.

NOOSTI Kft. – Pisztáciawebáruház

Ingyenes szállítás!

Kérdésed van?

Hívj minket 9:00-17:00 óra között :

0670-328-1857

Vagy érdeklődj emailben:

info@noosti.hu