Pisztácia durva töret (2-4 mm, blans, natúr) 100 gr
Gyártó cikkszám: | BIGRPM100 |
Cikkszám: | BIGRPM100 |
Elérhetőség: | Raktáron |
Kiszerelés: 100 g |
Leírás és Paraméterek
Allergén: A diófélék, így a pisztácia is, allergénnek minősül!
Leírás: Durvára őrölt pisztácia (2-4 mm-es)
Minőségmegőrzési idő: lásd az eredeti címkén
Tárolás: felbontás után fénytől védett, hűvös és száraz helyen. Hűtőben tárolás esetén nagyon jól záródó dobozban ajánlott csak!
Átlagos tápérték 100 g termékben | |
- Energia | 630 kcal/2605 KJ |
- Teljes zsír | 56,01 g (melyből telített 5,6 g) |
- Fehérje | 18,1 g |
- Szénhidrát | 8,1 g (melyből cukor 4,5 g) |
- Rost | 11 g |
-Só | 0 g |
Recept
Recept:
Banános, mandulás, csokilencsés kuglóf
Hozzávalók:
10 dkg vaj
4 db banán
1 dl tejszín
3 tojás
25 dkg cukor
1 csg vaníliás cukor
40 dkg liszt
1 csg sütőpor
10 dkg darált mandula
10 dkg csokilencse
tetejére:
2 evőkanál porcukor
2 kiskanál citromlé
durvára vágott pisztácia
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a vajjal habosra keverjük, a lisztet összekeverjük a sütőporral, a mandulával és a csokilencsével, a banánt összetörjük villával és kikeverjük a tejszínnel. A lisztes keveréket a tojásos masszába dolgozzuk, majd a tejszínes banánt is hozzátesszük. Jól kikeverjük és kivajazott, lisztezett kuglófformába simítjuk. Előmelegített sütőben 160 fokon kb. 70 percig sütjük. a formában hagyjuk kihűlni, akkor könnyen kijön belőle a kuglóf. Tetejére a porcukrot összekeverjük a citromlével és megkenjük vele a kuglófot. Mielőtt megszárad a máz, durvára vágott pisztáciával szórjuk meg.
Készítette: Bonbon mánia blog szerzője, Pálmai Zsuzsanna.
http://gesztenyeblog.blogspot.hu/2013/11/bananos-mandulas-csokilencses-kuglof.html
További képek

