Hozzávalók:
A brownie-hoz:
65 g vaj
65 g étcsoki
35 g darált pisztácia
1 db tojás
50 g cukor
2-3 dl hideg habtejszín (esetleg pici porcukorral édesítve)
meggy
pisztácia darálva
pisztáciapaszta – elhagyható
1. A brownie-t elkészítjük: A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A vajat megolvasztjuk és a cukorral és tojással kikeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott csokit és a végén a darált pisztáciát is. 18 cm átmérőjű tortaformában 180 fokon 20-25 perc alatt megsütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.
A brownie-t magában, vaníliafagyival, vagy akár málnahabbal is megehetjük, de beáldozhatjuk egy ilyen pohárkrémben is.
2. A tejszínt felverjük, ha nagyon édesszájúak vagyunk, akkor a vége felé adunk hozzá 1-2 evőkanál porcukrot. A meggyet megmossuk, kimagozzuk.
3. Összerakjuk a pohárkrémet: teljesen tetszőleges sorrendben egymásra adagoljuk a hozzávalókat. A legjobb a tejszín, (pisztáciapaszta), browniemorzsa, meggy, darált pisztácia sorrend volt. Ezt addig halmozzuk, amíg fér a pohárba.
(Forrás: https://csakapuffin.hu/2013/07/09/bongo-krem/)