22cm átmérőjű kapcsos tortaforma
100 g barnacukor
4 db tojás
3 evőkanál pisztáciapaszta
4 doboz natúr joghúrt (pille - ez sűrűbb)
3 evőkanál liszt
friss idény gyümölcsökből saláta:
200 g málna
200 g eper
fél vaníliarúd belseje
fél tonkabab reszelve
Elkészítés:
A salátának való gyümölcsöket megmosom, és az epret félbevágom, hozzáadom a málnát, tonkababot, vaníliát és elkeverem. Hűtőbe rakom tálalásig.
A tortaformát kibélelem sütőpapírral, sütőt 180°C-ra előmelegítem.
A tojásokat szétválasztom, a sárgájához hozzáadom a cukrot, és a piasztáciapasztát, jól elkeverem, majd a lisztet és a joghurtokat is beleöntöm a tálba. A fehérjéből kemény habot csinálok és apránként hozzáadom a joghurtos keverékhez, vigyázva hogy ne törjön a hab. Majd a formába öntöm és 45-50 perc alatt készre sütöm.
(forrás: Pisztáciás joghurttorta - Pisztácia)