Hozzávalók: (2 kistányér méretű süteményhez)
a tésztához:
20 dkg finomliszt
5 dkg dió
10 dkg vaj
csipetnyi só
4 ek tejföl
a töltelékhez:
5 dkg görög joghurt
5 dkg mascarpone
5 dkg őrölt sótlan pisztácia
50 dkg cseresznye
2 evőkanál barna cukor
1 kiskanál őrölt fahéj
1 kiskanál őrölt szegfűszeg
Elkészítés: a lisztet elmorzsoltam a vajjal és hozzáadtam a diót, majd a tejfölt, a csipet sót és összegyúrtam. Folpackba csomagoltam és legalább egy órára a hűtőbe tettem, majd két részre osztottam a tésztát és vékony, kerek lapokká nyújtottam sütőpapíron.
A mascarponét összekevertem a joghurttal, hozzáadtam a darált pisztáciát, megkentem velük a tésztát úgy, hogy a szélén 3 cm-s rész kimaradjon. Erre szórtam a fűszerekkel és a cukorral összekevert, magozott cseresznyét. A szélét visszahajtottam, egy tojássárgájával lekentem a tészta visszahajtott részét és előmelegített sütőbe 170 fokon addig sütöttem, amíg a tészta szép színt nem kapott.
Tálaláskor egy kevés darált pisztáciával és porcukorral meg lehet szórni.
(forrás: https://gesztenyeblog.blogspot.com/2013/07/cseresznyes-mascarpones-pisztacias.html)