Hozzávalók:
- 2 dl tejszín
- 2 tojás
- 2,5 dkg hámozott, sótlan pisztácia
- 2,5 dkg fenyőmag
- 10 dkg méz
- 1 tk szegfűbors
- 1 tk narancsvirág víz
- hámozott, sótlan pisztácia a tálaláshoz
A tojások sárgáját a mézzel, narancsvirág vízzel és a mozsárban porrá őrölt, átszitált szegfűborssal együtt vízgőz felett, habverővel való folyamatos kevergetés-verés mellett addig keverjük, amíg kivilágosodik, habossá válik és besűrűsödik. Lvesszük a vízgőzről és gyakran kevergetve kihűtjük.
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a tejszínt szintén, majd összeforgatjuk a kétféle habot a kihűlt mézes tojáshabbal is. Belekeverjük a száraz serpenyőben megpirított, kihűtött, durvára aprított fenyőmagot és a durvára aprított pisztáciát is.
Szögletes szilikon vagy folpack fóliával kibélelt kenyérformába kanalazzuk, folpack fóliával lezárjuk, mélyhűtőben kidemesztjük.
Legalább 6 órán át hűtjük, majd tálalás előtt fél órára áttesszük a hűtőbe, hogy kissé felengedjen.
Tálalás előtt tálra borítjuk, megszórjuk durvára aprított pisztáciával.