Hozzávalók:
12 tojássárgája (a fehérjékből lehet Pavlova tortát, vagy fehér piskótát sütni)
100 g Xukor zéró, vagy 150 g nádcukor
7 dl zsíros tej (min. 3,5%-os)
7 dl tejszín (30% zsírtartalmú, NEM főzőtejszín!)
1 vaníliarúdnak a kikapart belseje, vagy fél mokkáskanálnyi vanília
kaviár
1-2 evőkanálnyi brontei pisztácia paszta
Elkészítés:
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral (vagy édesítőszerrel), majd belekeverjük a hét dl tej és hét dl tejszín keverékébe, a vanília kaviárral. Kevergetve 85°C-ig melegítjük, majd leszűrjük és lehűtjük.
Ha alaposan lehűlt, belekeverjük a pisztácia pasztát és 20-25 perc alatt a fagylaltgép krémes fagylalttá keveri. Fagylaltgép hiányában zárható dobozba öntjük, betesszük a fagyasztóba és fél óránként botmixerrel átkeverjük (legalább 4X, de a végeredmény nem lesz annyira krémes, mint a fagylaltgéppel készült).
Tálaláskor megszórjuk kevés aprított pisztáciával
(Forrás: http://www.gabojsza.hu/2013/06/pisztacia-fagylalt.html)